cialis belgique
kamagra belgique
viagra belgique

Bel'J - Ontdek de andere gemeenschappen

Een programma ontwikkeld door de 3 gemeenschappen


Het Bel’J-programma werd in 2009 opgericht en geeft jongeren tussen 12 en 30 jaar de mogelijkheid om jongeren uit de andere Belgische gemeenschappen te ontmoeten. Het programma is geboren vanuit de idee dat je enkel door echte en langdurige contacten de manier van leven van anderen kan ontdekken, met al hun gelijkenissen en verschillen.

De 3 ministers van Jeugd van België zijn ervan overtuigd dat die contacten aangemoedigd moeten worden. Ze ondersteunen dan ook dit gezamenlijke programma met mogelijkheden voor activiteiten in de vrije tijd.


Die contacten kunnen via Bel'J op 3 manieren:

  • Ten eerste geeft het pharmaciefr.org/valium-10-mg/ aan jongeren de mogelijkheid om zich alleen of maximum met drie, gedurende 10 dagen tot 3 maanden als vrijwilliger in een organisatie uit de andere gemeenschap te engageren. Zo kunnen ze de werking van de organisatie leren kennen of er zelf een creatief project lanceren.
  • Een tweede mogelijkheid is er voor groepen van 8 tot 60 jongeren uit de drie gemeenschappen om 5 tot 15 dagen samen te leven en dingen te ondernemen.

In die twee gevallen maken de jongeren kennis met het dagelijkse leven van de andere gemeenschappen. Dat geeft hen de kans om elkaars cultuur te leren kennen en misschien duurzame banden aan te knopen met jongeren uit Wallonië of de Duitstalige Gemeenschap.

  • Met een derde mogelijkheid richt het programma zich op jeugdwerkers. Met een voor mobiliteit van jeugdwerkersproject kunnen zij van elkaar leren tijdens jobshadowing en samenwerkingsprojecten voor jeugdwerkorganisaties.

Projectaanvragen die goedgekeurd worden, krijgen een financiële bijdrage om onkosten te vergoeden. 

Elke gemeenschap stelde een Agentschap aan om het programma uit te voeren. Het is de taak van het Agentschap om informatie over het programma te verspreiden, het contact met de betrokken organisaties te onderhouden, de jongeren te ondersteunen en de administratieve en financiële formaliteiten af te handelen.De 3 Agentschappen zijn:
Vlaamse Gemeenschap - JINT vzw
Franse Gemeenschap - Bureau International Jeunesse (BIJ)
Duitstalige Gemeenschap - Jugendbüro der Deutschsprachigen Gemeinschaft V.o.G.
Gegevens zie contactpagina.

 

logo jugendbuero  logo le bij

logo logo logo logo logo logo