cialis belgique
kamagra belgique
viagra belgique

Lijst projecten in de Franse gemeenschap

Op zoek naar een gastorganisatie in de Franse Gemeenschap om vrijwilligerswerk te doen? Op deze pagina vind je alle projecten die op dit moment open staan om vrijwilligers te ontvangen. Voor projecten in de Duitstalige Gemeenschap kan je op deze pagina kijken.

Je kan ook zelf op zoek gaan naar een project of gastorganisatie, of misschien ken je al een organisatie waar je de handen uit de mouwen wil steken? Dan kan die organisatie ook Bel'J-organisatie worden. Voor meer info over hoe een organisatie Bel'J-gastorganisatie kan worden, kan je terecht op de pagina voor organisaties.

Kan je wat extra hulp gebruiken of weet je niet goed waar te beginnen? Contacteer ons!

 

Lijst projecten in de Franse gemeenschap

Wanneer Waar Wat
van 2 weken tot 3 maanden Rixensart

Tilt organiseert activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar om hen kennis te laten maken met de diversiteit aan mensen op onze wereld. Met hun leuke, creatieve en experimentele activiteiten maken ze de kinderen tot bewuste, actieve wereldburgers. Als vrijwilliger kan je mee de activiteiten en spelletjes begeleiden, helpen bij de logistiek, administratie of communicatie, Tilt mee bekend maken op evenementen of je eigen project uitwerken.

Neem een kijkje op de website van Tilt.

Neem contact op met Tilt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 02 633 51 21.

overeen te komen Hannuit

Je draait mee in het jeugdhuis Maison de Jeunes 'Rib' van Hannuit. Een leuke ontmoetingsplek met pingpongtafel, kicker, biljart, computers, gezelschapsspelen. Zij organiseren heel wat leuke activiteiten: etentjes, culturele uitstappen, debatten, creatieve ateliers, dans, ...
Je mag ook zelf ideeën voorstellen en samen met de animator uitwerken.

Neem een kijkje op de website van Maison de Jeunes 'Rib'.

Neem contact op met Maison de Jeunes 'Rib' Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 019 51 33 16.

woensdagnamiddagen tussen september  en juni en/of juli/augustus Verviers

Bij ASBL ReForm Verviers zorg je mee voor kinderanimatie (6 tot 14 jarigen): knutselen, kookanimatie, spelletjes spelen,... samen met de 2 animatrices van de organisatie.

Neem een kijkje op de website van ASBL ReForm Verviers.

Neem contact op met ASBL ReForm Verviers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of op 087 26 97 57.

overeen te komen Hannuit

Je zorgt mee voor kinderanimatie (3 tot 12 jaar) en kinderopvang bij ASBL ReForm Hannut. Je ontvangt de kinderen, helpt bij het organiseren van maaltijden, helpt bij het knutselen, speelt spelletjes. Ook een beetje administratie en het organiseren van bijv. een museumbezoek staan op het programma. Je doet dit steeds samen met iemand van de gastorganisatie.

Neem een kijkje op de website van ASBL ReForm Hannut.

Neem contact op met ASBL ReForm Hannut Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 068 55 20 33.

tijdens de schoolvakanties Verschillende plaatsen in Brussel en Wallonië

Volont'R is een overkoepelende organisatie voor heel wat verschillende projecten. Zo kan je bijvoorbeeld meedraaien in een ziekenhuis, naschoolse opvang, kinderopvang, een rusthuis, een sociaal restaurant, een centrum voor gehandicapten, … Het takenpakket en de plaats van het project kan je bespreken met Volont'R.

Neem een kijkje op de website van Volont'R.

Neem contact op met Volont'R Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 02 219 15 62.

overeen te komen Brussel

Je draait mee in het jeugdcentrum Le Foyer des jeunes des Marolles (FJM), gelegen in een kansarme buurt. Je helpt er de jongeren (van 6 tot 12 jaar oud) met hun huiswerk, je bent er animator van creatieve workshops en helpt socio-culturele en sportieve activiteiten organiseren.

Neem een kijkje op de website van Le Foyer des jeunes des Marolles.

Neem contact op met Le Foyer des jeunes des Marolles Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 02 512 78 68.

tijdens de zomervakantie Luik

Je helpt de animatoren van Atelier Graffiti tijdens de artistieke weken die voor kinderen worden georganiseerd tijdens de zomervakantie.

Neem een kijkje op de website van Atelier Graffiti.

Neem contact op met Atelier Graffiti Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 04 349 03 00.

tijdens de zomervakantie Luik

Gedurende de grote vakantie help je bij C-Paje mee de creatieve, sportieve, plastische kunsten, koken, expressie... workshops te ondersteunen van de creatieve weken die voor jongeren van 6 tot 15 jaar worden georganiseerd.

Neem een kijkje op de website van C-Paje.

Neem contact op met C-Paje Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 04 223 58 71.

van 2 weken tot 3 maanden, mag ook verspreid over 6 maanden Brussel

Kiddy & Junior Classes biedt jongeren taallessen aan in combinatie met sportactiviteiten.
Je doet administratief werk, maar verleent ook assistentie aan de taalprofs. Je kan er ook de animatie voor de kinderen verzorgen en zelf taallessen volgen!

Neem een kijkje op de website van Kiddy & Junior Classes.

Neem contact op met Kiddy & Junior Classes Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 02 218 39 20.

2 dagen per week, duur overeen te komen Brussel

Court-Circuit ASBL: Court-Circuit is een vereniging die organisatoren en promotoren van concerten verenigt, die hedendaagse muziek in Wallonië en Brussel willen ondersteunen. Sinds de start in 1992, is een van de belangrijkste doelstellingen om beginnende muzikanten de kans te geven hun projecten te brengen en bekend te maken bij zowel professionelen als bij het publiek.

Vanuit deze invalshoek organiseert Court-Circuit regelmatig infosessies en ontmoetingsmomenten voor de muzikanten, doet ze gespecialiseerde begeleidingsacties, brengt ze materiaal en advies uit en brengt ze artiesten en promotoren tezamen. Vrijwilligerswerk: 2 dagen per week. 

www.courtcircuit.be Contactpersoon: Caroline Lambert: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

overeen te komen - 
bij voorkeur minstens 2 maanden - 
flexibel qua spreiding in de tijd
Brussel (Etterbeek)

Je helpt mee met de dagelijkse taken in een kleuterschool van Steinerschool Ecole Eos. De kleuters begeleiden bij schilderen, weven, spelletjes, fruitsalade, rijmpjes,… Tafels dekken, soep opwarmen, bedjes opmaken voor de kinderen hun dutjes,… Je mag ook deelnemen aan de vergaderingen met de lesgevers een keer per week. Zo leer je meer over de Waldorf Steiner aanpak.

Neem een kijkje op de website van Steinerschool Ecole Eos.

Neem contact op met Steinerschool Ecole Eos Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 0478 05 30 08.

Andere projecten

Niet gevonden wat je zocht in deze lijst? Ben je geïnteresseerd om rond een bepaald thema vrijwilligerswerk te doen? Je kan ook zelf een gastorganisatie zoeken. Zij moeten zich dan wel eerst laten accrediteren (erkennen) als gastorganisatie (en komen dan ook mee op deze pagina). Als dat in orde is, kan je bij hen jouw Bel'J-project doen. Ga dus gerust zelf op zoek naar vrijwilligerswerk over de taalgrens.