cialis belgique
kamagra belgique
viagra belgique

Lijst projecten in de Duitstalige gemeenschap

Op zoek naar een gastorganisatie in de Duitstalige Gemeenschap om vrijwilligerswerk te doen? Op deze pagina vind je alle projecten die op dit moment open staan om vrijwilligers te ontvangen. Liever een project in de Franse Gemeenschap? Kijk dan eens in de lijst met gastorganisaties in Franstalig België.

Je kan ook zelf op zoek gaan naar een project of gastorganisatie, of misschien ken je al een organisatie waar je de handen uit de mouwen wil steken? Dan kan die organisatie ook Bel'J-organisatie worden. Voor meer info over hoe een organisatie Bel'J-gastorganisatie kan worden, kan je terecht op de pagina voor organisaties.

Kan je wat extra hulp gebruiken of weet je niet goed waar te beginnen? Contacteer ons!

 

Lijst projecten in de Duitstalige gemeenschap

Wanneer Waar Wat
overeen te komen Bütgenbach

Samen met de hoofdleider van Offene Jugendarbeit Bütgenbach organiseer je activiteiten voor jongeren. Afhankelijk van hoe lang je er als vrijwilliger aan de slag gaat, wordt je takenpakket anders ingevuld. Offene Jugendarbeit Bütgenbach biedt allerlei activiteiten aan aan de jongeren, zoals bowlen, karten, zwemmen, workshops (bijv. graffiti, stripverhalen), ... Ze organiseren ook carwashes en concerten om hun organisatie te ondersteunen.

Neem een kijkje op de website van Offene Jugendarbeit Bütgenbach.

Neem contact op met Offene Jugendarbeit Bütgenbach Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 0479 54 67 75.

overeen te komen Worriken

Je werkt mee aan animatie activiteiten van het Sport- und Freizeitzentrum Worriken (een centrum met kampeerterein, sportcentrum,...): kinderanimatie, sport, ...

Neem een kijkje op de website van Sport- und Freizeitzentrum Worriken.

Neem contact op met Sport- und Freizeitzentrum Worriken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 080 44 69 61.

tijdens de zomervakantie Raeren

Elke zomer organiseert het jeugdhuis Jugendheim Raeren kinderanimatie. Daar kan je de andere vrijwilligers in hun werk ondersteunen. 

Neem een kijkje op de website van Jugendheim Raeren.

Neem contact op met Jugendheim Raeren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 0486 03 55 04.

juli, augustus Mürringen

Het creative atelier Kreative Werkstatt biedt aan kinderen en jongeren creatieve vrijetijdsbesteding aan. Zij geven jonge vrijwilligers de kans om in de zomermaanden samen met de animatoren de speelpleinanimatie te helpen begeleiden en hun creativiteit de vrije loop te laten. Als vrijwilliger logeer je bij een familie die een boerderij runt.

Neem een kijkje op de website van Kreative Werkstatt.

Neem contact op met Kreative Werkstatt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 080 64 71 70.

overeen te komen omgeving van Eupen

Bij het Naturzentrum Haus Ternell/CRIE Eupen kan je 4 maal per jaar in de schoolvakanties meewerken aan natuurkampen voor kinderen en buiten de schoolvakanties aan schoolklassen: "groene klassen".  Je voorziet animatie voor kinderen over onderwerpen die natuur en milieu te maken hebben. Je  begeleidt de kinderen in de verschillende games en ambachten. Soms werk je mee aan de voorbereiding van de spellen en het opruimen nadien.

Neem een kijkje op de website van Naturzentrum Haus Ternell/CRIE Eupen.

Neem contact op met Naturzentrum Haus Ternell/CRIE Eupen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 087 55 23 13.

overeen te komen:
voornamelijk in juli en augustus
Eupen

Königin-Fabiola-Haus is een tehuis voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Er leven 18 volwassenen die veel begeleiding nodig hebben. Er zijn 18 begeleiders: de meesten zijn opvoeders, familie- en seniorenhelpers en verpleegkundigen.
Je ondersteunt de medewerkers met de zorg van de bewoners. Je helpt de bewoners met verschillende praktische activiteiten (koken, was opbergen, ...) of ondersteunt/begeleidt recreatieve activiteiten (wandelen, zwemmen, knutselen, muziek, ...) of vakantiereizen. Je werkt ook in het weekend en hebt door de week vrije dagen. Je kan logeren in het tehuis.

Neem een kijkje op de website van Köningin-Fabiola-Haus.

Neem contact op met Köningin-Fabiola-Haus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 087 74 45 54.

 

Andere projecten

Niet gevonden wat je zocht in deze lijst? Ben je geïnteresseerd om rond een bepaald thema vrijwilligerswerk te doen? Je kan ook zelf een gastorganisatie zoeken. Zij moeten zich dan wel eerst laten accrediteren (erkennen) als gastorganisatie (en komen dan ook mee op deze pagina). Als dat in orde is, kan je bij hen jouw Bel'J-project doen. Ga dus gerust zelf op zoek naar vrijwilligerswerk over de taalgrens.