Docteur phil, est un médecin acheter kamagra manger bien après chirurgie bariatrique

Lijst projecten in de Franse gemeenschap

Je kan zelf op zoek gaan naar een project en gastorganisatie of je kan kiezen uit de lijst van projecten in de Franse gemeenschap (zie lager) of de lijst projecten in Duitstalige gemeenschap. Weet je niet goed waar te beginnen? Contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Als je zelf een organisatie contacteert, weet dan dat zij zich eerst moeten laten accrediteren om gastorganisatie te mogen zijn. Organisaties die een vrijwilliger willen ontvangen, kunnen voor info terecht op de infopagina voor gastorganisaties of Lian contacteren.

Lijst projecten in de Franse gemeenschap

WanneerWaarWat
overeen te komen Hannuit

Je draait mee in het jeugdhuis van Hannuit. Een leuke ontmoetingsplek met pingpongtafel, kicker, biljart, computers, gezelschapsspelen. Zij organiseren heel wat leuke activiteiten: etentjes, culturele uitstappen, debatten, creatieve ateliers, dans, ...
Je mag ook zelf ideeën voorstellen en samen met de animator uitwerken.
Organisatiel Maison de Jeunes de Hannut 'Rib'

woensdagnamiddagen tussen september  en juni en/of juli/augustus Verviers Je zorgt voor kinderanimatie (6 tot 14 jarigen): knutselen, kookanimatie, spelletjes,... samen met de 2 animatrices van de organisatie.
Organisatie: ASBL ReForm (Recherche et Formation socioculturelles)
overeen te komen Hannuit Je zorgt mee voor kinderanimatie (3 tot 12 jaar) en kinderopvang. Je ontvangt de kinderen, helpt bij het organiseren van maaltijden, helpt bij het knutselen, speelt spelletjes. Ook een beetje administratie en het organiseren van bijv. een museumbezoek staan op het programma. Je doet dit steeds samen met iemand van de gastorganisatie.
Organisatie: ASBL ReForm (Recherche et Formation socioculturelles)
tijdens de schoolvakanties Brussel Je draait mee in een organisatie zoals een kinderopvang, naschoolse opvang, ziekenhuizen, rusthuizen, sociale restaurants, centra voor gehandicapten enz… Het takenpakket en de plaats kan je afspreken met de organisatie.
Organisatie: Volont'R asbl
overeen te komen Brussel Je draait mee in het jeugdcentrum, gelegen in een kansarme buurt. Je helpt er de jongeren (van 6 tot 12 jaar oud) met hun huiswerk, je bent er animator van creatieve workshops en helpt socio-culturele en sportieve activiteiten organiseren.
Organisatie: Le Foyer des jeunes des Marolles – FJM
tijdens de zomervakantie Luik Je helpt de animatoren tijdens de artistieke weken die voor kinderen worden georganiseerd tijdens de zomervakantie.
Organisatie: Atelier Graffiti: zie www.ateliergraffiti.be
zomerkvakantie Luik

Gedurende de grote vakantie help je mee de creatieve, sportieve, plastische kunsten, koken, expressie... workshops te ondersteunen van de creatieve weken die voor jongeren van 6 tot 15 jaar worden georganiseerd.
Organisatie: C-paje asbl

van 2 weken tot 3 maanden, mag ook verspreid over 6 maanden Brussel

Je komt terecht in een organisatie die jongeren taallessen aanbiedt in combinatie met sportactiviteiten.
Je doet administratief werk, maar verleent ook assistentie aan de taalprofs. Je kan er ook de animatie verzorgen.
Vraag meer info bij ons over het takenpakket. Er wordt je ook taalles aangeboden!
www.kiddyclasses.net

overeen te komen
bij voorkeur minstens 2 maanden
flexibel qua spreiding in de tijd
Brussel (Etterbeek)

Je helpt mee met de dagelijkse taken in een kleuterschool van Ecole Eos. De kleuters begeleiden bij schilderen, weven, spelletjes, fruitsalade, rijmpjes,… Tafels dekken, soep opwarmen, bedjes opmaken voor de kinderen hun dutjes,… Je mag ook deelnemen aan de vergaderingen met de lesgevers een keer per week. Zo leer je meer over de Waldorf Steiner aanpak.
www.ecolesteinerbruxelles.net

Andere projecten

Niet in deze lijst gevonden wat je zocht? Geïnteresseerd in een bepaald thema? Je kan ook zelf een gastorganisatie zoeken. Zij moeten zich dan wel eerst laten accrediteren (goedkeuren) als gastorganisatie (en komen dan ook bij in bovenstaande lijst). Als dat in orde is, kan je bij hen jouw Bel'J project doen. Ga dus gerust zelf op zoek naar vrijwilligerswerk over de taalgrens.

Formulier

Download het interesseformulier en stuur het ingevuld naar Lian Verberckt.