Docteur phil, est un médecin acheter kamagra manger bien après chirurgie bariatrique

Lijst projecten in de Duitstalige gemeenschap

Je kan zelf op zoek gaan naar een project en gastorganisatie of je kan kiezen uit de lijst van projecten in de Duitstalige gemeenschap (zie lager) of de lijst projecten in Franse gemeenschap. Hulp nodig bij je zoektocht? Contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Als je zelf een organisatie contacteert, weet dan dat zij zich eerst moeten laten accrediteren om gastorganisatie te mogen zijn. Organisaties die een vrijwilliger willen ontvangen, kunnen voor info terecht op de infopagina voor gastorganisaties of Lian contacteren.

Lijst projecten in de Duitstalige gemeenschap

WanneerWaarWat
overeen te komen Bütgenbach

Samen met de hoofdleider organiseer je activiteiten voor jongeren, afhankelijk van de duur dat je daar bent, word het anders ingevuld. Activiteiten die de organisatie aan haar jongeren aanbiedt: bowlen, karten, zwemmen, workshops (bijv. graffiti, stripverhalen) en verder carwash, concerten enzo om geld in het laatje te brengen.
Organisatie:Offene Jugendarbeit Bütgenbach

overeen te komen Worriken Je werkt mee aan animatie activiteiten van het centrum (een centrum met kampeerterein, sportcentrum,...): kinderanimatie, sport,...
Organisatie: Sport- und Freizeitzentrum Worriken.
zomermaanden Raeren

Elke zomer organiseert het Jugendheim (Jeugdhuis) Raeren kinderanimatie. Daar kan je de andere vrijwilligers in hun werk ondersteunen. 
Meer info daarover vind je op www.jugendheim-raeren.com.

juli, augustus Mürringen Dit Creative Atelier biedt, naast de instuif, aan kinderen en jongeren creatieve vrijetijdsbesteding aan. Zij vinden het leuk om jonge vrijwilligers de kans te geven om in de zomermaanden samen met de animatoren de speelpleinanimatie te helpen begeleiden en hun creativiteit de vrije loop te laten!  
Meer daarover vind je op: www.welcome.to/kreative.werkstatt
Als vrijwilliger logeer je bij een familie die een boerderij runt.
overeen te komen omgeving van Eupen Je kan 4 maal per jaar in de schoolvakanties meewerken aan natuurkampen voor kinderen en buiten de schoolvakanties aan schoolklassen: "groene klassen".  Je voorziet animatie voor kinderen over onderwerpen die natuur en milieu te maken hebben. Je  begeleidt de kinderen in de verschillende games en ambachten. Soms werk je mee aan de voorbereiding van de spellen en het opruimen nadien.
Organisatie: Naturzentrum Haus Temell/CRIE Eupen
Af te spreken: 2 weken tot 3 maanden kan verspreid over 6 maanden.
Zomerkampen midden in de zomer
St.Vith (Weywertz en in Hergenrath) Dienststelle für personen mit Behindrung is een organisatie die de belangen behartigt van mensen met een handicap.
Samen met de plaatselijke KLJ begeleidt je de kampen voor de jongeren met een handicap. Je kan het programma van de verschillende weken opvragen.
Het kan ook zijn dat je soms moet inspringen in de keuken.
www.dpb.be
af te spreken
voornamelijk in juli en augustus
Eupen Königin-Fabiola-Haus is een tehuis voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Er leven18 volwassenen die veel begeleiding nodig hebben. Er zijn 18 begeleiders: de meeste opvoeders, familie- en seniorenhelpers en verpleegkundigen.
Je ondersteunt de medewerkers met de zorg van de bewoners. Je helpt de bewoners met verschillende praktische activiteiten (koken, was opbergen, ...) of ondersteunt/begeleidt recreatieve activiteiten (wandelen, zwemmen, knutselen, muziek, ...) of vakantiereizen. Je werkt ook in het weekend en hebt door de week vrije dagen. Je kan logeren in het tehuis.  www.fabiolahaus.be

Andere projecten

Niet in deze lijst gevonden wat je zocht? Geïnteresseerd in een bepaald thema? Je kan ook zelf een gastorganisatie zoeken. Zij moeten zich dan wel eerst laten accrediteren (goedkeuren) als gastorganisatie (en komen dan ook bij in bovenstaande lijst). Als dat in orde is, kan je bij hen jouw Bel'J project doen. Ga dus gerust zelf op zoek naar vrijwilligerswerk over de taalgrens.

Formulier

Download het interesseformulier en stuur het ingevuld naar Lian Verberckt.